Μείωση κατά 2% των δημοτικών τελών

Πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης έλαβε χθες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η δημοτική του αρχή. Ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, η οποία έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε για την επόμενη χρονιά η μείωση κατά 2% των δημοτικών τελών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας.

«Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα παγώσουμε τα δημοτικά τέλη. Σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπάνω, μειώνοντας τα τέλη κατά 2% πέρα δηλαδή από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Δείχνουμε ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Επιβεβαιώνουμε όμως ταυτόχρονα και τη σταθερή μας απόφαση να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο» σημείωσε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Καϊτεζίδης, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή μείωση των δημοτικών τελών έρχεται να προστεθεί σε μια αντίστοιχη κοινωνική πολιτική που για μεγάλο διάστημα ακολούθησε η διοίκηση του κ. Καϊτεζίδη και στον πρώην δήμο Πανοράματος, όπου τα δημοτικά τέλη παρέμειναν «παγωμένα» για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η παροχή νομικής υποστήριξης από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη προς τους δημότες του για το ζήτημα του φόρου ακινήτων. Η δημοτική αρχή ήρθε σε συνεννόηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και με δικηγόρους του δήμου, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να παρέχει ενημέρωση και πρακτικές συμβουλές στους ενδιαφερόμενους πολίτες του δήμου για θέματα που αφορούν στην καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις του δήμου μας. Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες η θέση μας συνεχίζει να είναι σταθερά αλληλέγγυα προς την τοπική κοινωνία. Και η απόφασή μας είναι να παρέχουμε κάθε πρακτική βοήθεια και νομική συνδρομή σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη μας. Έτσι πορευτήκαμε τόσα χρόνια και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε» σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο