Μουσικές Κωμωδίες από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση

ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ υποδέχεται το φθινόπωρο ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στις οποίες ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του «Καλλιτεχνικού Ιουνίου 2023» και την ολοκλήρωση της Καλοκαιρινής Απασχόλησης παιδιών από 5-12 ετών με τα Πολιτιστικά και Αθλητικά “Summer Camp”, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.,), με επικεφαλής την Πρόεδρο, Βίκυ Κανέλλου, παρουσιάζουν το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Φθινοπώρου. Αρχής γενομένης με δύο μουσικές κωμωδίες του Θεάτρου Σκιών του Χρήστου Στανίση.
• Πέμπτη, 7/9, 8μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου»
• Πέμπτη, 14/9, 7.30μμ, στο Σινέ Πυλαία «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι».
Τις παραστάσεις συνοδεύει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων με τους: Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο, ούτι, τραγούδι), Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι, τραγούδι) Χρήστος Δανάς (βιολί). Ο Χρήστος Στανίσης έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο. Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν-Τσουν στη Ν. Κορέα, στο El Topic της Tolosa, στην Ισπανία, στο Théâtre Royal du Péruchet στις Βρυξέλες, στο Λαογραφικό Μουσείο Νάξου και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.
Στις παραστάσεις καλεί τους πολίτες ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο αισιόδοξα και με καλή διάθεση και θέλουμε να μεταδώσουμε θετική αύρα στους συμπολίτες μας. Για τον λόγο αυτό διαλέξαμε για αρχή στις εκδηλώσεις μας δύο μουσικές κωμωδίες του περίφημου Θεάτρου Σκιών του συμπατριώτη μας Χρήστου Στανίση, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους θεατές». Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου δήλωσε ότι «και οι δύο παραστάσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, από 3 ετών μέχρι 103, εύχομαι να περάσουμε όλοι όμορφα και αυτή είναι μόνο η αρχή… έχουμε προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες και είναι ο δικός μας τρόπος να ευχηθούμε καλό φθινόπωρο με θετική διάθεση και υγεία!».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο