Ο Εθελοντισμός στο Δήμο μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ»

Ο Εθελοντισμός είναι ένας από τους βασικότερους τομείς και στόχους του Δήμου μας και ένας από τους στόχους της εν λόγω Αντιδημαρχίας , δια μέσω της οποίας ήδη υλοποιούνται προγράμματα εθελοντισμού στο Δήμο μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ομάδα αγγλόφωνων φοιτητών συμμετέχουν σε προγράμματα εθελοντισμού και μέσω του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (ACT) μας έκαναν την πρόταση προσφοράς των εθελοντών φοιτητών .

Το Αμερικανικό Κολλέγιο είναι στενά συνδεδεμένο με το Δήμο μας και λόγω της γεωγραφικής του θέσης , άλλα και εν γένει της άρρηκτης φιλίας που μας ενώνει τις Διοικήσεις του δήμου μας με τις Διευθύνσεις του Σχολείου.

Στην πρόταση του Αμερικανικού Κολλεγίου απαντάμε «ΝΑΙ» , στον Εθελοντισμό απαντάμε «ΝΑΙ» και θα έχουμε :

  • Δενδροφύτευση στις 19 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου στο Πανόραμα από μία ομάδα 22 ατόμων , φοιτητών εθελοντών
  • Παιχνίδια και δραστηριότητες με τα παιδιά των σχολείων μας για κάποιες ώρες ημερησίως , στα αγγλικά , από μία ομάδα 10-15 φοιτητών, από 14 Νοεμβίου

Ο εθελοντισμός δεν έχει υλικά ανταλλάγματα!!!

Ο εθελοντισμός είναι προσφορά … μια προσφορά που εκείνος που προσφέρει έχει μεγαλύτερα οφέλη απ εκείνον που τα δέχεται!!!

«Αυτή η μορφή εθελοντισμού που πραγματοποιείται από το Δήμο μας σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο έχει ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο στόχο την ανταλλαγή πολιτισμικών πληροφοριών μεταξύ των δύο λαών, την ομαλή ένταξη των νέων στην ευρύτερη έννοια της προσφορά και του εθελοντισμού αλλά κυρίως την ανάπτυξη κάποιου αισθήματος αλληλεγγύης……» δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού κα Δόμνα Λειβαδοπούλου

Από το Γραφείο Τύπου &
Δημοσίων σχέσεων της Αντιδημαρχίας

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο