Το ΝΠΔΔ «ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.» Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ συνεχίζει το πρόγραμμα επίσκεψης επαγγελματιών υγείας από την Αλτσχάιμερ Ελλάς

Το ΝΠΔΔ «ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.» Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ συνεχίζει το πρόγραμμα επίσκεψης επαγγελματιών υγείας από την Αλτσχάιμερ Ελλάς, με τους εξής επισκέπτες και τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες:

1. Νευρολόγος Εταιρείας Αλτσχάιμερ,  8.15 π.μ. – 14.15 μ.μ.

Κάθε Πέμπτη  στο Α΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας – στο χώρο του ιατρείου
Κάθε Παρασκευή στο ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος

2. Ψυχολόγος Εταιρείας Αλτσχάιμερ,  8.15 π.μ. – 14.15 μ.μ.

Νευροψυχολογική εκτίμηση (τεστ μνήμης) με ατομικά προγραμματισμένα  ραντεβού

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Α΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος

Η ενημέρωση του Προγράμματος αφορά στην άνοια και τους παράγοντες κινδύνου για την έναρξη νοητικών διαταραχών καθώς και των προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση του υγιούς γήρατος. Θα γίνει ενημέρωση για τις αρνητικές συνέπειες της φροντίδας στους περιθάλποντες καθώς και για τα κοινωνικά προβλήματα που είναι δυνατό να προκύψουν μετά τη διάγνωση της άνοιας. Παράλληλα, θα γίνει εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας των ΚΑΠΗ στην εφαρμογή και αξιολόγηση νευροψυχολογικών διαγνωστικών δοκιμασιών αλλά και στη δημιουργία προγράμματος νοητικής ενεργοποίησης που θα προσφέρεται σε ηλικιωμένα άτομα με άνοια ή ήπια νοητική διαταραχή, με σκοπό τη δημιουργική απασχόλησή τους, αλλά και την καθυστέρηση της κλινικής εξέλιξης της άνοιας. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί Νευροψυχολογική Εκτίμηση των επωφελούμενων των ΚΑΠΗ.
Όλα τα ατομικά ραντεβού αφορούν μόνο εμβολιασμένους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ ή ωφελούμενους με πιστοποιητικό νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΛΥΡΟΥΔΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο