Οικολογική Περιπέτεια στο Ορεινό Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Νυμφαίου ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 14-16 ετών του ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με το Παράρτημα της ΧΑΝΘ Ασβεστοχωρίου δίνει την ευκαιρία σε νέους 14-16 ετών που κατοικούν στο Δήμο, να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό κόσμο που είναι κρυμμένος  μέσα σε δάση από οξιές στο Νυμφαίο. Τα παιδιά θα περάσουν μία εβδομάδα στο Ορεινό Εκπαιδευτικό & Κατασκηνωτικό Κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο Φλώρινας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους του και ιδιαίτερα να διευρύνει τις επιλογές των νέων παιδιών προσφέροντας τους κάτι εξαιρετικό.  Η κατασκήνωση βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, με εγκαταστάσεις που ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Νυμφαίου και δένουν αρμονικά με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό του περιβάλλον. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα κάνουν τοξοβολία, ποδήλατο, αναρρίχηση ιππασία, παιχνίδια στη φύση ή ακόμη …. θα ακολουθήσουν τα ίχνη μιας αρκούδας. Όσοι από εμάς έχουν ακούσει τον ήχο του καμένου ξύλου, κοιτώντας τη φλόγα που τρεμοπαίζει στην πυρά, ξέρουν ότι κάποιες εμπειρίες πρέπει να τις ζήσεις τώρα. Αλλιώς θα χάσουν το χρώμα της νιότης!!!

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου (7 διανυκτερεύσεις). Το συνολικό κόστος είναι 189,00€ και ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα καλύψει το 60% του κόστους συμμετοχής, δηλ. τα 113,40€ ενώ τα υπόλοιπα 75,60€ θα καλύψουν οι συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά που κατοικούν στο Δήμο, έχουν γεννηθεί τα έτη 2001, 2002 και 2003 ενώ για την επιλογή τους θα ληφθεί υπόψη το συνολικό πραγματικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή όπως αυτό εμφανίζεται στο οικείο εκκαθαριστικό σημείωμα της Δ.Ο.Υ.. Στο εισόδημα περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα, βοηθήματα κ.λ.π. καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
Το ποσόν που ορίζεται ανέρχεται στις 20.000,00€ προσαυξανόμενο κατά 2.000,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος(ανήλικα τέκνα ή σπουδάζοντα έως 25 ετών, ΑΜΕΑ κ.λ.π.).Αν η συμμετοχή των ενδιαφερομένων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις είναι μεγαλύτερη από τις διαθέσιμες θέσεις θα διενεργηθεί κλήρωση.
Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από τους – ως ανωτέρω – δικαιούχους μπορούν να συμπληρωθούν από παιδιά οικογενειών που ξεπερνούν τα ανωτέρω εισοδηματικά κριτήρια έως 5.000,00€ (ανά κατηγορία) και οι δύο γονείς έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ με βεβαιωμένη ανεργία μεγαλύτερη των 4 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά, έως τις 31 Μαΐου 2017 ,  ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Πρωινές ώρες: 2313302751 κ. Μόσχου, 2310 672407 κ. Γκαϊδατζή, 2313302677 κ.Χατζούδα
Απογευματινές ώρες: 2310 357171  –  ΧΑΝ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας
Υγείας και Παιδείας
ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο