ΩΡΑ της ΓΗΣ: ΣΒΗΝΟΥΜΕ και φέτος για 60’ τα φώτα – Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο της παγκόσμιας καμπάνιας

Μήνυμα συμβολισμού αλλά και ουσίας για την προστασία της φύσης στέλνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20.30 ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καλώντας τους δημότες του για ακόμη μία χρονιά, στην «Ώρα της Γης»  να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα ενώνοντας έτσι τη φωνή του με εκατομμύρια πολίτες φορείς, επιχειρήσεις και μνημεία σε όλο τον κόσμο.

«Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα, περνάμε ένα συμβολικό μήνυμα. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η «Ώρα της Γης» έρχεται να μας θυμίσει την ενότητα και την αλληλεγγύη, τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας. Έρχεται να αποτελέσει μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν βιώσιμο και ασφαλή τόπο, για εμάς και τα παιδιά μας» σημείωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Φέτος η εκδήλωση, εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι  διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά.

Η παγκόσμια δράση “Η Ώρα της Γης” ξεκίνησε από το Σίδνεϊ το 2007 με περισσότερους από 2 εκατομμύρια πολίτες και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα για μια ώρα και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου. Αποτελεί μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία σταδιακά εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος παγκοσμίως, κινητοποιώντας πολίτες, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 180 χώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο