Πάρκο Kυκλοφοριακής Aγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πέτρου Λεβαντή και Σαλαμίνος, στο Νόμο 751, σε μια έκταση οκτώ (8) στρεμμάτων.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2002 με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μεταφορών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το 2003, κατά τους μήνες Μάϊο έως και Οκτώβριο, λειτουργεί  αναψυκτήριο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Πάρκου. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί προσομοίωση του συνήθους αστικού και περιαστικού δικτύου.

Περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών, νησίδες, ποδηλατολωρίδες καθώς και την πρέπουσα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Στο χώρο του Πάρκου υπάρχουν επίσης τοποθετημένα όργανα γυμναστικής ανοικτού χώρου τα οποία μπορούν οι  ενήλικες επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη θάλασσα.

Το Πάρκο είναι επισκέψιμο 365 μέρες το χρόνο. Είναι ιδανικός χώρος για τάξεις σχολείου που θέλουν να παρακολουθήσουν οδηγίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, ασφαλούς μετακίνησης ως πεζοί και ως ποδηλάτες  καθώς και κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Τα σχολεία για την επίσκεψη τους στο Πάρκο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο, προς το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη το οποίο μπορούν είτε να υποβάλλουν σε κάποιο δημοτικό κατάστημα είτε να αποστέλλουν με fax στο 2310-346760.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2313301097 και 2313301099.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο