Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος

Οι διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη συνεχίστηκαν και το μήνα Μάρτιο, προσφέροντας νέους προορισμούς  γνώσης,  χαράς και  δημιουργίας , παράλληλα  με  το  κύριο  έργο  της  Βιβλιοθήκης  που  είναι  η  επισκεψιμότητα  των  κατοίκων  και  ο  δανεισμός  βιβλίων  της συλλογής  μας .

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου ζωγραφική σε μεταξωτά μαντήλια από την κυρία Ιουλία  Αγοράστη, ζωγράφο-ποιήτρια-δικηγόρο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη, και οι παρευρισκόμενοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα καταπληκτκό και μοναδικό. Η ιδιαιτερότητα της τεχνικής που παρουσίασε η κυρία Αγοράστη εντυπωσίασε με την απλότητα  και το αποτέλεσμά της. Οι κυρίες έμειναν έκπληκτες από τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να αποκτήσει δεξιότητες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ανυπομονούν για το επόμενο σεμινάριο.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου οι μικροί μας φίλοι ακολούθησαν το ταξίδι στο χρόνο του βασιλιά Μίδα μέσα από την αφήγηση της κυρίας Κατερίνας Γκαμπράνη, η οποία μέσω της  ζωγραφικής και του θεατρικού παιχνιδιού έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο γνωστό παραμύθι, προσφέροντας  ένα  μοναδικό εικαστικό και  παιδαγωγικό αποτέλεσμα. Τα παιδιά  διασκέδασαν και παράλληλα οι γονείς ικανοποιήθηκαν από το μήνυμα του παραμυθιού, που δεν ήταν άλλο από το πόσο μεγάλη αξία έχει ένα χαμόγελο από ένα πρόσωπο που αγαπάμε. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ποίησης είχαμε την τιμή και τη χαρά να διαβάσουμε στους μικρούς μας φίλους το ποίημα “ΑΝΑΣΣΑ ΜΟΥΣΑ” της κυρίας  Άννας Κασάπη, σπονδή στη γιορτή της πρώτης ημέρας της Άνοιξης.

Επίσης, την ίδια μέρα σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Πανοράματος πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση του πάρκου του σχολείου.

Στις 28 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, η ψυχολόγος κυρία Υπατία Βρεττού εξερεύνησε τον κόσμο των παραμυθιών μέσω της αφήγησης και του θεατρικού παιχνιδιού.
Μέσω της αφήγησης των παραμυθιών τα παιδιά εισήχθησαν στον κόσμο των ενηλίκων με έναν παιγνιώδη τρόπο. Έτσι επεξεργάστηκαν ζητήματα ψυχικά, αναπτυξιακά και υπαρξιακά   προσφέροντας την εμπειρία της ομάδας και της διαπραγμάτευσης των κοινωνικών τους σχέσεων.

Επίσης , είμαστε  στην  ευχάριστη  θέση  να  σας  ανακοινώσουμε  ότι  έχουν  ξεκινήσει  οι  εργασίες  διαμόρφωσης  του χώρου  που  θα  φιλοξενήσει  το  Λαογραφικό   Μουσείο και  ελπίζουμε  ότι  σύντομα  θα  είναι  και  αυτό  στη  διάθεσή  μας .

                                 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος  Απριλίου 2014

Στα πλαίσια των δράσεων του Εθελοντισμού και της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα μηνός Απριλίου 2014 και σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις δράσεις μας.

• 2 Απριλίου ώρα 9:30 π.μ.   Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου      θα γίνει παρουσίαση του παραμυθιού “Ο μικρός      ζωγράφος των βράχων” στους μαθητές της τρίτης      τάξης  του 1ου  Δημοτικού Πανοράματος στη       Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Πανοράματος  από  τη       νηπιαγωγό-συγγραφέα κυρία Μ. Πετκανοπούλου

• 3 Απριλίου ώρα 9:30 π.μ.  Παρουσίαση παραμυθιού “Ο μικρός ζωγράφος των      βράχων” στους μαθητές της τρίτης δημοτικού του      1ου Δημοτικού Πυλαίας στο χώρο του Πολιτιστικού      Κέντρου Πυλαίας (πέτρινο) από τη νηπιαγωγό-      συγγραφέα κυρία Μ. Πετκανοπούλου

• 7 Απριλίου ώρα 19:00 μ.μ.  Λέσχη ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων       Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια “Ηρωίδες της      λογοτεχνίας που άφησαν εποχή” από τη        συντονίστρια  της  Λέσχης  Ανάγνωσης  και        συγγραφέα  κυρία Μ. Ψωμά

• 28 Απριλίου ώρα 19:00 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου “Γιατί το Βυζάντιο; ” από      την κυρία Μαίρη Μανάσκου συγγραφέα-νομικό-     φιλόλογο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι παιδικές  εκδηλώσεις  και  καλλιτεχνικές  δημιουργίες  θα  συμπεριληφθούν  στο  πρόγραμμα  Μαϊου .

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Με  πρωτοβουλία  του  τμήματος  εθελοντισμού των  διδασκόντων  καθηγητών  σε  συνεργασία  με  το   Σύλλογο Γονέων και  Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πανοράματος  υπό  την  αιγίδα  του τμήματος  εθελοντισμού  του  Δήμου  μας , διοργανώνεται    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στις 11 Μαϊου από τις 09:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. στο χώρο του Γυμνασίου Πανοράματος.

Παρακαλούμε τους Δημότες που θέλουν να συμμετέχουν, να το δηλώσουν στη βιβλιοθήκη του Δήμου μας, στο τηλέφωνο 2310-332141 ή στο e-mail [email protected] .

Στηρίξτε την προσπάθεια και αφιερώστε δέκα λεπτά, δίνοντας αίμα και βοηθώντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο