Στέργιος Αράπογλου: Τρέχει όλη την Ελλάδα τιμώντας τα αθώα θύματα των Ολοκαυτωμάτων. Στον Χορτιάτη Μ. Παρασκευή στις 4μ.μ.

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τις ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ του ΠΑΣΧΑ στην πόλη μας, τον Υπερμαραθωνοδρόμο, Σπαρταθλητή, Ιατρό, Χειρουργό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΡΓΙΟ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες από τον Έβρο την επική πορεία του στην Ελλάδα με προορισμό όλα τα μαρτυρικά χωριά και πόλεις, όλους τους τόπους που υπέστησαν τα δεινά της ναζιστικής θηριωδίας.

Σε μια διαδρομή 3.000 χιλιομέτρων με εκκίνηση από το χωριό Μαράσια του Νομού Έβρου και τερματισμό 50 ημέρες μετά, στην Κάτω Ζάκρο του Λασιθίου Κρήτης με στάσεις και με απόδοση φόρου τιμής και μνήμης στα συνολικά 62 μνημεία ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΩΝ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους αδικοχαμένους συμπολίτες, δεν λησμονούμε τα χιλιάδες αθώα θύματα του Ναζισμού.

Ο Δήμος μας, ο μαρτυρικός Χορτιάτης, μία από τις δεκάδες μαρτυρικές κοινότητες της χώρας μας, ΕΝΩΝΕΙ τη ΦΩΝΗ του, στηρίζει την ΗΡΩΪΚΗ προσπάθεια του Υπεραθλητή μας και ζητά:

  • να διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ και για τις επιπτώσεις των ναζιστικών θηριωδιών στην Ελλάδα.
  • να αποδοθεί δικαιοσύνη και δημόσια συγγνώμη από το γερμανικό κράτος για τα κακουργήματα, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα.
  • να διεκδικηθούν και να καταβληθούν οι προσήκουσες γερμανικές αποζημιώσεις, στη μνήμη των αθώων ψυχών, των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, των σφαγιασθέντων μαρτύρων μας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο