Συγκινητικές στιγμές στην τελετή απονομής βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού στο Πανόραμα – Τιμήθηκε ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Σε μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη συγκίνηση και παιδικά χαμόγελα απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος με στόχο να δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τη φαντασία τους με λογοτεχνική ευαισθησία.

Η τελική φάση του Διαγωνισμού που περίμεναν με αγωνία δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη επισφραγίστηκε με την ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο δημαρχείο Πανοράματος.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τίμησε με ειδική διάκριση τον Θεσσαλονικιό δημοσιογράφο και πολυβραβευμένο συγγραφέα, μέλους της  ΕΣΗΕΜ-Θ και της Εταιρίας Συγγραφέων Αθηνών, Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Αναφερόμενος στη μεγάλη του προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι τιμής ένεκεν τα βραβεία και οι έπαινοι στην ειδική κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου φέρουν το όνομα του, « Γιώργος Σκαμπαρδώνης», όπως αντίστοιχα στην κατηγορία των μαθητών Δημοτικού φέρουν το όνομα της αείμνηστης νομικού, σπουδαίας Πανοραμίτισσας συγγραφέως Έφης Νούσκα. Τόνισε επίσης ότι τον συνδέει ειλικρινής φιλία με τον συγγραφέα και τον ευχαρίστησε για την ευαισθησία του όποτε του ζητήθηκε να συνδράμει στις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Από τη μεριά του ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για την μεγάλη τιμή που του έκαναν, μίλησε για τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και την περιπέτεια της γραφής και ευχήθηκε καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες στους μικρούς συγγραφείς. Προηγήθηκε ειδικό βίντεο αφιερωμένο στην πορεία, τα έργα και τις διακρίσεις του πολυβραβευμένου Θεσσαλονικιού συγγραφέα που παρουσίασε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκδήλωσης Κώστας Μπλιάτκας.

Την ευχή στα παιδιά να μη σταματήσουν να καλλιεργούν τη φαντασία τους και να συνεχίσουν να γράφουν εξέφρασε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, κηρύσσοντας την έναρξη της τελετής.

Στην Α’ κατηγορία (Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού) κατά την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν οι Παναγιώτης Χανός (δημοσιογράφος-συγγραφέας), Φώτης Κουτσαμπάρης (δημοσιογράφος-ποιητής), Λίλα Σπόντη (συντονίστρια Λέσχης Βιβλίου και αντιπρόεδρος συλλόγου Γυναικών Πανοράματος), Ντάνη Ανδρικάκη-Δωρή (εκπαιδευτικός-κριτικός τέχνης) και Ξένια Βούσκα (δημοσιογράφος-λογοτέχνης) δόθηκαν τα παρακάτω βραβεία «Έφη Νούσκα»:

 • 1ο  Βραβείο στον Μιχαήλ Καρτσιώτη –  «Μυστήρια στο Μάτσου Πίτσου».
 • 2ο  Βραβείο στον Θωμά Σαραφίδη – «Μια ιστορία κάπως φανταστική».
 • 3ο Βραβείο στην Ναταλία Παπαποστόλου – «2019… 2219»

Αντίστοιχα τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν στους:

 • 1ος Έπαινος στην Σεβαστή Λαμπράκη –  «Το μαύρο αλάνι»
 • 2ος Έπαινος στον Δημήτρη Μποντέ –  «Η Μαγικοφυσικούπολη»
 • 3ος Έπαινος στον Σέργιο Σωτηρούδη – «Η Ληστεία»
 • 4ος Έπαινος στην Στεφανία Καρτσιώτη –  «Τα αδέρφια της συμφοράς»

Στην Β’ κατηγορία (Β’ και Γ’ Γυμνασίου) κατά την εκτίμηση της κριτικής που αποτελούσαν οι Δήμος Χλωπτσιούδης (κριτικός Λογοτεχνίας, MS δημιουργικής γραφής) Ελένη Γκρομπανοπούλου (MS δημιουργικής γραφής), Καλλιόπη Πασιά (Νομικός, MS δημιουργικής γραφής), Κατερίνα Στάμνα (μεταπτυχιακό δημιουργικής γραφής), Πελαγία Ουζούνη (ιστορικός- μεταπτ. δημιουργικής γραφής) δόθηκαν τα παρακάτω βραβεία «Γιώργος Σκαμπαρδώνης»:

 • 1ο  Βραβείο στην Παρασκευή Καλούση –  «Λευκές σελίδες»
 • 2ο  Βραβείο στον Μαρία Σαββίδου – «Η νέα μας ζωή!!!»
 • 3ο Βραβείο στην Εύη Γκατντίνα – «Η κόκκινη κορδέλα»

Αντίστοιχα τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν στους:

 • 1ος Έπαινος στην Κατερίνα Ανδρεαδάκη – «Η ιστορία του ήλιου και της σελήνης»
 • 2ος Έπαινος στην Φαίδρα – Μερόπη Παπατζικάκη –  «Μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ»

Τα βραβεία απένειμαν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Γιαννούδη και Σοφία Σαουρίδου, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη των κριτικών επιτροπών. Τα έργα και των δύο κατηγοριών που διακρίθηκαν θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο