Συμβολική επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων στο Χορτιάτη

Συμβολική επίσκεψη στο Χορτιάτη πραγματοποίησε ομάδα Γερμανών δημάρχων, που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην 2η ελληνογερμανική συνάντηση αυτοδιοικητικών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της 8ης έκθεσης τοπικής αυτοδιοίκησης «Polis».

Οι δήμαρχοι επισκέφτηκαν το Μνημείο των θυμάτων, όπου τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και πρώην δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης. Στη συνέχεια η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν τους τόπους της θυσίας, ενώ κατόπιν κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των θυμάτων, όπου το 1944 149 Χορτιατινοί έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Στη γερμανική αποστολή συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του Νεκαρτέντσλιγκεν Χέρμπερτ Κρίγκερ, ο υποπρόξενος του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Μπόρμαν, καθώς και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών Κατερίνα Στάιχελ. Στην αντιπροσωπεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετείχαν εκτός από τον κ. Γεράνη, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχαρίας Μητρούσης, ο πρόεδρος της νεολαίας του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων Χαράλαμπος Δασκαλάκης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χορτιάτη Γιώργος Μενεξές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο