Τελετή απονομής βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

Έφτασε η μεγάλη ώρα που περίμεναν με αγωνία δεκάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη οι οποίοι συμμετείχαν στον 1 ο Λογοτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος.

Η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του διαγωνισμού που συγκέντρωσε η δημοτική βιβλιοθήκη στις δύο κατηγορίες των μαθητών του διαγωνισμού (Ε και ΣΤ Δημοτικού και Β και Γ Γυμνασίου) καταγράφτηκαν συνολικά περισσότερες από 200 συμμετοχές.

Προσδοκία των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να εξελιχθεί σε σταθερό πολιτιστικό θεσμό στον οποίο θα συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές του δήμου, αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης. Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Πανοραμίτισσα συγγραφέα Έφη Νούσκα που με τον αδόκητο θάνατο της έφυγε πρόωρα από τη ζωή, άφησε όμως το πνευματικό της στίγμα στα λογοτεχνικά της έργα και στα βιβλία της, τα οποία εξακολουθούν να διαβάζονται και να γοητεύουν τους αναγνώστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Χαιρετισμό προς τους μικρούς λογοτέχνες θα απευθύνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Σωκράτης Δωρής, ενώ για τη διαδικασία του λογοτεχνικού διαγωνισμού θα μιλήσει η δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για θέματα Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Σοφία Σαουρίδου.
Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και οι γονείς τους καθώς και διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς.

Προβλέπεται να βραβευθούν συνολικά πέντε συμμετοχές ανά ηλικιακή ομάδα, ενώ τις διακρίσεις θα απονείμει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δωρής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο