ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στο Πανόραμα: “Κόσμος & Κοσμάκης” των ΤΣΙΦΟΡΟΥ και ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ το Σάββατο 17 Ιουνίου

Την ξεκαρδιστική κωμωδία «Κόσμος και Κοσμάκης» των θεατρικών συγγραφέων Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 8.30μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Δημαρχείο Πανοράματος, Απ. Σαμανίδη 21)

Το έργο θα παρουσιαστεί από τον Θεατρικό Όμιλο Δικηγόρων και Νομικών Θεσσαλονίκης, σε διασκευή από την ομώνυμη ελληνική κινηματογραφική ταινία στην οποία συμμετείχαν σπουδαίοι πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Σταυρίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου και Μαρίκα Κρεββατά.

Τον Θεατρικό Όμιλο αποτελεί ομάδα παλαιών και νέων δικηγόρων και νομικών, ταλαντούχων, με καλλιτεχνικές ευαισθησίες που δραστηριοποιείται από το 1995 παρουσιάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης κωμωδίες επώνυμων συγγραφέων με την οικονομική στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Πρόσφατα μάλιστα ο Θεατρικός Όμιλος τιμήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ κωμωδίας, το οποίο διοργανώθηκε, με την παράσταση «Ξύπνα, Βασίλη» του συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Ο απατεωνίσκος Μάκης Καρίνης και η μνηστή του, Ντόλα, πλευρίζουν ένα νεόπλουτο επιχειρηματία σιδηρικών, τον Αντώνη Καρτελή, για να τον “μαδήσουν”. Ενώ η σύζυγος του Καρτελή, Γαρουφαλιά ή Βιολέτα παριστάνει την αριστοκράτισσα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν έχει λησμονήσει την ταπεινή του καταγωγή, παρόλο που έχει αποκτήσει περιουσία.

Ο Μάκης, λοιπόν, αποφασίζει να προσποιηθεί και ο ίδιος ότι έχει αριστοκρατική καταγωγή με σκοπό να εξαπατήσει την οικογένεια. Ο Καρτελής, όμως, δεν είναι εύκολο θύμα. Ως άνθρωπος της πιάτσας, μυρίζεται τα σχέδιά τους και, μαζί με την κόρη του, σκαρώνει ένα κόλπο για να τους βάλει στη θέση τους. Όσο για την επιπόλαιη σύζυγο που θέλει για γαμπρό της έναν αριστοκράτη, σύντομα αλλάζει γνώμη.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο