Βραβεύσεις για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» 2022-2023

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» του σχολικού έτους 2022-2023.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι 8.194 μαθητές από 53 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες, συνολικά 33.830 κιλά:

  • Χαρτί: 25.500 κιλά και σώσανε ένα δάσος 172 δέντρων αλλά εξοικονόμησαν και ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 51 χρόνια λειτουργίας ενός ψυγείου.
  • Πλαστικό: 5.400 κιλά και έτσι αποφύγαμε την έκλυση 3.850 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού.
  • Μπαταρίες: 2.700 κιλά και εξοικονομήσανε τη συνολική ενέργεια που απαιτείται για παραγωγή 89.600 νέων μπαταριών.
  • Αλουμίνιο: 230 κιλά και εξοικονομήσανε ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 6 μήνες λειτουργίας μιας τηλεόρασης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 208.227 πόντων επιβράβευσης.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έμπρακτα απέδειξαν πως έχουν μάθει να ανακυκλώνουν σωστά και έχουν αποκτήσει πρακτικές διαλογής στην πηγή. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης καθαριότητας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης κο. Καρτάλη, την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας κα. Γιαννούδη, την Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κα. Σάκαλη-Παρασκευοπούλου Ευαγγελία, καθώς και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κα. Σαουρίδου Σοφία για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης και στην οργάνωση της σημερινής τελετής βράβευσης.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε επίσης, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κος Μιχάλης Γεράνης.

Η κα. Ειρήνη Τοπουζίδου υπεύθυνη του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» έστειλε το δικό της μήνυμα, αναφέροντας: «Μέσα από αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να εξοικειωθούν με την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή, αλλά και να μάθουν στην πράξη πως “Ό,τι καλό κανείς γυρίζει σ’ εσένα”.  Κάθε κουτάκι που πηγαίνει στον σωστό κάδο εξοικονομεί 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή αλουμινίου και μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πιο υγιή και βιώσιμο πλανήτη».

Τα παιδιά είναι οι σύμμαχοι μας για το μέλλον και γι’ αυτό ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη θα συνεχίσει και τη φετινή χρονιά να επενδύει στη νέα γενιά μέσα από περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον, όπως με την ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών στον καφέ κάδο που σύντομα θα ενταχθεί και στο σχολικό δίκτυο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο