Απονεμήθηκαν τα σχολικά βραβεία «Πάμε Ανακύκλωση» 2023-2024 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FollowGreen

Απονεμήθηκαν τα σχολικά βραβεία «Πάμε Ανακύκλωση» 2023-2024 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FollowGreen

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Ξεκινήσαμε με 5 σχολεία και σήμερα συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανακύκλωσης 47 σχολεία του Δήμου μας»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» του σχολικού έτους 2023-2024. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε για 6η χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους.

«Είστε οι μεγαλύτεροι μας σύμμαχοι, οι πιο σημαντικοί και πιο σπουδαίοι, στην προσπάθεια που κάνουμε για να αυξήσουμε την ανακύκλωση των υλικών» τόνισε ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απευθυνόμενος στα παιδιά. «Ξεκινήσαμε με 5 σχολεία και σήμερα συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανακύκλωσης 47 σχολεία του Δήμου μας! Αν ό,τι κάνατε εσείς το κάναμε όλοι μας οι μεγαλύτεροι, θα προστατεύαμε το περιβάλλον και την δημόσια υγεία, ενώ ο Δήμος μας θα εξοικονομούσε κάθε χρόνο περίπου 250.000 ευρώ από τα κόστη ταφής απορριμμάτων» είπε στον χαιρετισμό του και συνεχάρη τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έμπρακτα απέδειξαν πως έχουν μάθει να ανακυκλώνουν σωστά και έχουν αποκτήσει πρακτικές διαλογής στην πηγή. Ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους χορηγούς East – West Greece, τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ελ. Γιαννούδη και Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης Γ. Μπαμπαράτσα και Β. Λιόλιου, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Όμιλο Εταιρειών “Ηρακλής” και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς και τους  εκπαιδευτικούς, τους οποίους επαίνεσε ιδιαίτερα διότι, όπως είπε, εργάζονται για το ευαίσθητο αυτό θέμα πέρα από τα στενά εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ελένη Γιαννούδη πρόσθεσε ότι «Φέτος, πέρα από τη Δράση διαλογής στην πηγή, υλοποιήσαμε και την εικαστική δράση Think Smart, Think Your City, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές!»

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι 7.200 μαθητές από 47 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών: χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 24 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 150.550 πόντων επιβράβευσης, στοιχείο που αντανακλά την ευαισθητοποίηση των γονιών.

Στα σχολεία που συμμετείχαν απονεμήθηκαν έπαινοι, ενώ τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

Νηπιαγωγεία

  1. Νηπιαγωγείο Εξοχής
  2. Ακαδημία Μπουμπουκάκια
  3. 1ο Νηπιαγωγείο Χορτιάτη

Δημοτικά

  1. 2ο ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – ΕΛΕΠΑΠ
  2. 1ο Δημοτικό Εξοχής
  3. Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη

Γυμνάσια – Λύκεια

  1. Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
  2. Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου
  3. 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη

Τα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» βραβεύτηκαν για την συλλογή των περισσότερων ανακυκλώσιμων κιλών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στην εικαστική δράση «Think Smart, Think Your City» το έργο «SM-ART CITY» από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος κατέλαβε την πρώτη θέση, καθώς συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές αντιδράσεις στη διαδικτυακή δημοτική πλατφόρμα Followgreen.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο