Διαγράμμιση διάβασης πεζών επί της οδού Πυλαίας-Πανοράματος

Αγαπητοί συμπολίτες,

Έχετε απόλυτο δίκαιο στις παρατηρήσεις σας για τις διαβάσεις πεζών επί της λεωφόρου Κομνηνών που «εξαφανίστηκαν» μετά την ασφαλτόστρωσή της από την εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι όμως συγχρόνως μία ακόμη ευκαιρία να αντιληφθείτε και εσείς την νεοελληνική τρέλλα, τον τραγέλαφο και τα προβλήματα με τα οποία δυστυχώς καθημερινά παλεύουμε σαν Δήμος στη σύγχρονη Ελλάδα.

Με λόγια απλά.

  • Η ασφαλτόστρωση έγινε και μάλιστα πετυχημένη στη λεωφόρο Κομνηνών στο Πανόραμα με ευθύνη της Περιφέρειας που έχει και την αρμοδιότητα για την οδό αφού χαρακτηρίζεται περιφερειακή
  • Την ίδια μέρα διαπιστώσαμε αυτό που και εσείς διαπιστώνετε, ότι δηλαδή ξαφνικά και απροειδοποίητα «εξαφανίστηκαν» οι διαβάσεις στα συγκεκριμένα σημεία, οι οποίες λειτουργούσαν εδώ και πολλά πολλά χρόνια με επιτυχία.
  • Την επομένη ακριβώς ημέρα ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του επεσήμανε τον σοβαρότατο κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και τον κάλεσε να επανορθώσει άμεσα. Μάλιστα την ίδια μέρα 07-04-23 έστειλε και σχετική επιστολή (σχ.1)
  • Η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με απαντητική επιστολή της, αρνήθηκε να αναλάβει ή και να επιτρέψει την επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών με το επιχείρημα ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΚΟΚ (!!!) και παρά το γεγονός ότι αυτές λειτουργούσαν στα συγκεκριμένα σημεία από δεκαετίας και άνω (σχ.2)
  • Ο Δήμος μας επανήλθε στο θέμα με επιστολή του αρμόδιου αντιδημάρχου στις 12-04-23 (σχ.3) επισημαίνοντας εκ νέου τους σοβαρότατους κινδύνους τροχαίου ατυχήματος αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει ο ίδιος με έξοδα του στην επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών αρκεί να έχει την έγκριση της Περιφέρειας

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατική τρέλλα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τότε σας παρακαλούμε για ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην κίνησή σας στην παραπάνω λεωφόρο Κομνηνών προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο