Δύσκολο 3ημερο με επιφυλακές. Σε ετοιμότητα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Σημάναμε συναγερμό για τις υπηρεσίες, είμαστε σε επιφυλακή όλες τις επόμενες ημέρες, παρακαλούμε και τους πολίτες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες »

Σε επιφυλακή όλες τις υπόλοιπες ημέρες που η επικινδυνότητα πυρκαγιάς είναι υψηλή θα βρίσκεται ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με τις δημοτικές υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες σε διαρκή ετοιμότητα.
«Είμαστε σε συναγερμό όλες τις ημέρες που τα καιρικά φαινόμενα είναι επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε: «Το κλειδί για την προστασία των δασών μας είναι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των υπηρεσιών. Ο δήμος μας συνεπικουρουρεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, την Αστυνομία, με τη συμμετοχή και των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να προστατεύσουμε τα δάση μας, αλλά και τον αστικό ιστό που δίνουν ζωή στην πόλη μας και σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».
Στον ετοιμότητα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας Γιάννης Καρτάλης: «Στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου μας, οι υδροφόρες, τα σκαπτικά μηχανήματα και όλα τα βοηθητικά οχήματα που διαθέτει ο στόλος των δημοτικών οχημάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε διαρκή και άγρυπνη επιτήρηση προκειμένου να παρέμβουν άμεσα αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα».
Ταυτόχρονα ο δήμος παρακαλεί όλους τους πολίτες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που αυξάνει τον κίνδυνο πρόσκλησης πυρκαγιών ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες που τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν την πρόκλησή τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο