ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ΠΟΝΤΟΥ

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ μαζί με την «Ένωση Ποντίων Πανοράματος» και τη «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ιμεραίων Πανοράματος», διοργανώνει Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τα 103 χρόνια από τη μαύρη επέτειο.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα επί της κεντρικής οδού Κομνηνών, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, υπόκρουση ποντιακής λύρας που θα εκτελεί μοιρολόι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ο χαιρετισμός του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των εκπροσώπων των Ποντιακών σωματείων καθώς και κατάθεση στεφανιών.

Θα ακολουθήσει άναμμα της «Φλόγας Μνήμης» σε δάδες και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία ως τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και επιστροφή στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα.

Με τη συμμετοχή του κόσμου στην πορεία της «Φλόγας Μνήμης» ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ επιχειρεί να κινητοποιήσει πέραν των Ποντιακών φορέων και των τοπικών κοινωνιών τους νέους και τους μαθητές. Μία πρωτοβουλία που ξεκινά φέτος, σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με στόχο να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο