ΕΛΛΗΝΕΣ και ΠΟΛΩΝΟΙ ξεφάντωσαν στο Α’ ΚΑΠΗ ΠΥΛΑΙΑΣ Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος

ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ πίτες και το παραδοσιακό γλυκό της Πυλαίας ”Ατζέμ πιλάφι” υποδέχθηκαν τα μέλη του Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας, 15 συνομηλίκους τους, από την Πολωνία που τους επισκέφθηκαν με σκοπό την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Απασχόλησης- Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ελένη Γιαννούδη η οποία καλωσόρισε με θέρμη τους επισκέπτες. Επικράτησε πολύ φιλικό κλίμα, ενώ στη συνέχεια Έλληνες και οι Πολωνοί  φιλοξενούμενοι ξεφάντωσαν με ελληνικούς χορούς και τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα “Α-γέρας”.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος Μουσικής Ευεξίας και Θεραπείας για την Τρίτη Ηλικία ”Α-γέρας” που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με το Πανεπιστήμιο “Μακεδονία”.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Καθηγήτρια και Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Μουσική και Κοινωνία” Λήδα Στάμου,  Επιστημονική Υπεύθυνη επίσης στα Προγράμματα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου “Μακεδονία” BABY ARTIST: για τη Μουσική Ανάπτυξη Βρεφών και Νηπίων, καθώς επίσης και “Μουσική και πολιτισμός στην υπηρεσία της υγείας, της ευζωίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης”.

Η εν λόγω δράση έγινε σε συνεργασία με την  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που  συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Digital Transformation Partners Hip – Exchange of Experience in the Future of Vet Training – Information and ELECTRICIAN» μαζί με το πολωνικό πανεπιστήμιο Golden Age University Foundation of the Higher School of Agribusiness της πόλης Łomża.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο