Ένα ‘διαμάντι’ στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος

ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Στα βάθη των «Ορυχείων της Γραφής» κατέβηκαν 36 ασκούμενοι συγγραφείς στις Δημοτικές Ενότητες Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας. Το μετάλλευμα που εξόρυξαν δεν είναι άλλο από την πρώτη τους συλλογή λογοτεχνικών κειμένων, που δούλεψαν κατά το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος σε τρία εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Πυλαίας – Χορτιάτη της Αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας.

«Μερικές δεκάδες άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα για λίγες ώρες να αποδεσμεύονται από τον κόσμο των προβλημάτων και να ζουν στη χώρα της λογοτεχνίας, δηλαδή στην επικράτεια του ανθρώπινου πνεύματος. Και αυτές οι έστω κουτσουρεμένες, έστω λειψές, μικρές ουτοπίες του απογεύματος κατέδειξαν για άλλη μία φορά την αστείρευτη δημιουργικότητα κάθε ανθρώπου, όλων των ανθρώπων, αυτές τις χίλιες δυνατότητες που διαθέτουμε και που με χίλιους τρόπους εξακολουθούν και καταπνίγονται», αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου ο ‘επιστάτης’, εμπνευστής και εμψυχωτής του εγχειρήματος, ο καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και επιμελητής του βιβλίου, Δημήτρης Δρένος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη σε 200 αντίτυπα από τις εκδόσεις +Πλοκές αλλά μην το αναζητήσετε στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. Οι ‘παραδοσιακοί’ αναγνώστες μπορούν να το δανειστούν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος, καθώς σε πρόσφατη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, η Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, κ. Ιφιγένεια Τσιρά, παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου δύο αντίτυπα του βιβλίου, που με μία ευγενική κίνηση χάρισε η ομάδα των νέων λογοτεχνών μαζί με το Κ.Δ.Β.Μ. Πυλαίας – Χορτιάτη. Και άλλα αντίτυπα του ‘διαμαντιού’ αυτού αναμένεται σύντομα να βρεθούν στα ράφια των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της πόλης, ενώ οι πιο ‘σύγχρονοι’ αναγνώστες μπορούν να το ‘ξεφυλλίσουν’ από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://oryxeia.blogspot.gr/ ή τη σελίδα στο facebook: Στα Ορυχεία Της Γραφής. Τέλος, σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο