Εορταστικές εκδηλώσεις στην Πυλαία για τον Άγιο Χριστόφορο & την Αγία Γλυκερία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των Ιερών Ακολουθιών

Με ένα παραδοσιακό πανηγύρι, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου Πυλαίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλάρετος», τιμούν τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 8μμ.

Στα «Φιλαρέτεια 2024» θα χορέψουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ασβεστοχωρίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Απολλωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας «Η Ρωμιοσύνη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάρετος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ Μαλακοπής στην Πυλαία με ελεύθερη είσοδο.

Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας μέρας, στις 7π.μ., θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, το απόγευμα στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου και στις 7μ.μ. εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου Χριστοφόρου.

Οι ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 7 Μαΐου στις 7 π.μ. με πανηγυρικό εσπερινό, ενώ την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 7π.μ. θα πραγματοποιηθεί ιερατικό συλλείτουργο και στις 7μ.μ. πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 και στις 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Γλυκερίας, τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και ο Ιερός Ναός Αγίας Γλυκερίας. Και τις δύο ημέρες, στις 8 μ.μ., στον αύλειο χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού στον Οικισμό Κωνσταντινουπολιτών θα λάβει χώρα παραδοσιακό πανηγύρι με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Μαΐου θα χορέψουν o Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ», o Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου, το Παιδικό τμήμα Φιλύρου (Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη), το Τμήμα ενηλίκων Κωνσταντινουπολιτών Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ο Φιλάρετος».

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου θα χορέψουν η Ένωση Ποντίων Πανοράματος, ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάϊκου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα ενηλίκων Πανοράματος (Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη), το Τμήμα ενηλίκων Ασβεστοχωρίου (Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Δήμου Παύλου Μελά «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» και το χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Μαΐου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Γλυκερίας και στις 7 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου. Τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7 π.μ. θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ.κ. Φιλοθέου, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και ιερά Παράκληση της Αγίας Γλυκερίας.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο