Απασχόληση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ/Η ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την περαιτέρω οργάνωση της υπηρεσίας με την ονομασία “ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ” προκειμένου να προσφέρει στους ανέργους του δήμου τo δικό τους χώρο, όπου θα μπορούν με τη συνδρομή εκπαιδευμένου προσωπικού να καλύπτουν τις ανάγκες τους στον κρίσιμο και ζωτικό τομέα της αναζήτησης εργασίας.

Όλοι γνωρίζουμε πώς η οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ανέτρεψε βιαίως τις ζωές εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. Η ανεργία άγγιξε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες, αποκτώντας ρόλο παράγοντα απορρύθμισης της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας.

Θέλοντας να είμαστε αρωγοί στο έργο της καταπολέμησης της ανεργίας και αλληλέγγυοι προς τους ανέργους σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, φροντίσαμε να ιδρύσουμε αυτή την  Υπηρεσία η οποία θα συμβάλλει τόσο κατά την περίοδο της κρίσης όσο και μετά το πέρας της σε μια ορθολογικότερη και πιο συντεταγμένη αντιμετώπιση του τομέα της ανεργίας και της επιχειρηματικότητας.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι του Γραφείου Υποστήριξης των Ανέργων και Προώθησης στην Απασχόληση είναι:

  • η λειτουργία του γραφείου ως ένας οικείος χώρος όπου ο άνεργος/η δημότης θα βρει στήριξη (ηθική και ψυχολογική), πληροφόρηση (έγκυρη και έγκαιρη), καθώς και τα τεχνικά μέσα (η/υ με πρόσβαση στο διαδίκτυο, τηλ/νο & φαξ) για να επιδοθεί οργανωμένα στο ”κυνήγι” της εύρεσης εργασίας
  • η ενημέρωση του ανέργου/ης για τις προκηρυσσόμενες θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, για τις μικρές αγγελίες που αφορούν στην περιοχή της Θεσ/νίκης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τις τοπικές επιχειρήσεις του δήμου
  • η ενημέρωση του ανέργου/ης για επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν είτε σε νέες θέσεις εργασίας, είτε σε σεμινάρια κατάρτισης, είτε σε ίδρυση νέων επιχειρήσεων, είτε για την έξοδο στη σύνταξη
  • η παροχή ενημέρωσης και βοήθειας για τη σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Συνοδευτικής Επιστολής και προετοιμασίας για τη Συνέντευξη τόσο μέσα στο χώρο όσο και On Line
  • η παροχή ενημέρωσης στους δημότες και στους τοπικούς επιχειρηματίες για τα προγράμματα που είναι σε ισχύ μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων φορέων και η οργάνωση ομιλιών σε θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός τους

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων του το Γραφείο Υποστήριξης και Προώθησης στην Απασχόληση θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με συναρμόδιους φορείς όπως ο ΟΑΕΔ, οι Τοπικές Επιχειρήσεις καθώς και Άλλους Φορείς.

Για την επίτευξη δε του πολύτιμου έργου της σύζευξης της ζήτησης εργασίας με την αγορά, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη προσφέρει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία VOLsystem προς τους δημότες του.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή υπηρεσία, που συμβάλλει στην έγκυρη και άμεση ενημέρωση των ανέργων κατοίκων ή δημοτών για θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την υπηρεσία να διευκολύνουμε τον άνεργο/η στην αναζήτηση εργασίας, προσφέροντάς του τη δυνατότητα από το δικό του χώρο να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή (μέσω ενός κωδικού ανέργου, 6μηνης διάρκειας) που περιλαμβάνει καθημερινά τις νέες κενές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τον κωδικό ανέργου για την εφαρμογή VOLsystem τον αποκτά ο/η άνεργος/η με την έναρξη της συνεργασίας του με το Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων & Προώθησης στην Απασχόληση του δήμου, από την υπεύθυνη του γραφείου, κ. Αναστασία Μουστάκα.

Επικοινωνία:

Υπεύθυνη: Αναστασία Μουστάκα
Τηλέφωνο: 2313301022
Email: [email protected]
Διεύθυνση: Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα (Δημαρχείο)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο