Εξερευνούμε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ τον ΧΟΡΤΙΑΤΗ στο 2nd PLATANAKIA ECOLOGICAL ROUTES την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και εξερεύνηση της φύσης περιλαμβάνουν οι τέσσερις ξεχωριστές διαδρομές στις πλαγιές του Χορτιάτη που ετοίμασε ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη στη μαγευτική τοποθεσία «Πλατανάκια Natura» δίπλα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 2nd PLATANAKIA ECOLOGICAL ROUTES που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024.

Την διοργάνωση στηρίζουν ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, το κατάστημα FIFTYMILERSRUN Αθλητικός εξοπλισμός, το TAG RUNNING EVENTS & ATHLETIC APPAREL και με χορηγούς τους BANDANES.GR, CHERRYLAND, KAΤΩΪ Βιολογικά προϊόντα, το φιλανθρωπικό Σωματείο Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ», τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και φυσικά οι ανώνυμοι Εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ θα τρέξουν σε τέσσερις ξεχωριστές διαδρομές που η κάθε μία έχει στόχο να τους ξεναγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια και ομορφιές της περιοχής που ακόμα και οι μυημένοι δεν γνωρίζουν ούτε μπορούν να φανταστούν την ομορφιά των τοπίων που κρύβουν οι ορεινές πλαγιές:

  1. Platanakia Natura Path (μήκος 3000 μέτρα, υψόμετρο 280 μέτρων)
  2. Platanakia Ecological Route (μήκος 10200 μέτρα, υψόμετρο 510 μέτρων)
  3. Platanakia HALF MARATHON Route (μήκος 21095 μέτρα, υψόμετρο 1020 μέτρων)
  4. Platanakia MARATHON Route (μήκος 42195 μέτρα, υψόμετρο 1767 μέτρων)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ οι δύο πρώτες απευθύνονται σε ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες.   Ιδιαίτερα η ECOLOGICAL ROUTE 10.200 δίνει την ευκαιρία στον μέσο δρομέα και περιπατητή να απολαύσει μια trail διαδρομή που απέχει μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιέχει ποτάμια, δάσος, μνημεία με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και υπέροχα σημεία θέας. Οι επαγγελματίες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία στις δύο άλλες διαδρομές (Half Marathon Route και Marathon Route) να απολαύσουν  τις συνεχείς αλλαγές του τοπίου και  να νιώσουν τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας προκειμένου να δοκιμάσουν τα όριά τους. Οι διαδρομές του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου συναγωνίζονται σε ομορφιά, τεχνική δυσκολία, εναλλαγή μορφολογίας εδάφους, τοπίου οποιαδήποτε ανάλογη διαδρομή στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Εναλλάσσουν τα υψομετρικά τους από τα 100 μέχρι τα 1050 μέτρα, παρεμβάλλοντας στην διαδρομή δύο λίμνες, ποτάμια, συνεχής εναλλαγή της χλωρίδας όπως και τα μικροκλίματα της διαδρομής με διαφορές καιρού και θερμοκρασίας.

Σημείο συγκέντρωσης ΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ το πορτοκαλί σημάδι. Εκατό μέτρα πριν μετά, όχι όμως ενδιάμεσα, υπάρχει χώρος στάθμευσης των οχημάτων.

KERK’S CHARITY AWARDS

Έπαθλο για τους νικητές είναι δωροεπιταγές συνολικής αξίας 800 ευρώ. Οι τρεις πρώτοι αθλητές και αθλήτριες στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ και τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ (λαμβάνοντας υπόψη αυτούς που θα συμμετάσχουν και στις δύο διοργανώσεις), θα προκύψουν με κριτήριο το χαμηλότερο άθροισμα του χρόνου στην ιδία απόσταση.

Οι  δώρο-επιταγές θα κατανεμηθούν 500 ευρώ στο Μαραθώνιο 250 +250 άνδρες-γυναίκες (Α) βραβείο 120 ευρώ, Β) βραβείο 80 ευρώ και Γ) βραβείο 50 ευρώ) και 300 ευρώ στον Ημιμαραθωνιο (150+150 σε άνδρες και γυναίκες Α) βραβείο 70 ευρώ, Β) βραβείο 50 ευρώ και Γ) βραβείο 30 ευρώ)

Θα δοθούν σε όλους όμορφα αναμνηστικά μετάλλια μας και ποιοτικά δώρα, όπως μπαντάνες, τεχνικά μπλουζάκια και αντιανεμικά μπουφάν, ενώ θα έχουν γευτούν  μανιταρόσουπα και το μανιταροκριθαρότο.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ

https://www.facebook.com/platanakiaecoroutes?locale=el_GR

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Link https://bandanes.gr/ στο ΜΕΝΟΥ FIFTYMILERSRUN

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο