Η μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση και κείμενα του Μηνά Βιντιάδη «Ο Μπετόβεν … στο πρώτο θρανίο!» στο δημαρχείο Πανοράματος

Η μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση και κείμενα του Μηνά Βιντιάδη

«Ο Μπετόβεν … στο πρώτο θρανίο!» στο δημαρχείο Πανοράματος

 

Την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Μπετόβεν … στο πρώτο θρανίο!» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, σε διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Ιδρύματος Ιωάννου και Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται στις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Έχει σκοπό να γνωρίσει στους μαθητές τη ζωή και το έργο των μεγάλων συνθετών, μέσα από ένα βιβλίο που ήταν υποψήφιο πέρυσι για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου για παιδιά, που απονέμει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η μουσικοθεατρική παράσταση, σε κείμενα Μηνά Βιντιάδη και μουσική επιμέλεια του Μάριου Σάλτα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 13, την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο δημαρχείο Πανοράματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση περιγράφει τη ζωή του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, τα παιδικά του χρόνια, τη σχέση του με την οικογένεια, τα πρώτα του βήματα, τις εμπνεύσεις του, τη μεγάλη νίκη του με το τεράστιο πρόβλημα της κώφωσης και τη δημιουργία των κορυφαίων έργων του. Είναι μια διαδραστική και διδακτική παράσταση που καλεί τους μικρούς και μεγάλους θεατές να εμπλακούν στα δρώμενα για να ανακαλύψουν το αριστούργημα της μουσικής σύνθεσης του Μπετόβεν!

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκης και φοίτησε στη δραματική σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 1975 εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. Υπήρξε συνιδρυτής, οικονομικός και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θέατρο Χυτήριο (1994-2005) και σκηνοθέτησε φιλόδοξες μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο