Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Οι Έλληνες όποτε είναι ενωμένοι μεγαλουργούν. Τιμήθηκε ο Μακεδονικός Αγώνας στον δήμο μας

Με επισημότητα και με την τήρηση όλων των μέτρων δημόσιας υγείας και προστασίας τιμήθηκε σήμερα στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Φέτος οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, παρουσία αντιπροσωπειών των σχολείων του δήμου και πολιτών. Στην Πυλαία η επίσημη δοξολογία εψάλη στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Ασβεστοχώρι η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Πανόραμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε παντού ο πανηγυρικός της ημέρας και έγινε η κατάθεση των στεφανιών. Στις εκδηλώσεις εκπροσωπήθηκε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκ μέρους της οποίας κατέθεσε στεφάνι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Παρών στις φετινές εκδηλώσεις και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στο Πανόραμα, ενώ στην Πυλαία τον δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη και στο Ασβεστοχώρι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Δ.Ε. Χορτιάτη Γιάννης Ντίτσιος.

«Τιμούμε σήμερα με ευλάβεια, σεβασμό και υπερηφάνεια αλλά και τηρώντας τα μέτρα δημόσιας υγείας τη Μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα. Οι ηρωικοί Έλληνες με το αίμα τους και τον αγώνα τους έσωσαν την Μακεδονία από τους κατακτητές και εξύψωσαν τον ελληνισμό, γράφοντας το δικό τους έπος που έμελλε να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας για πάντα. Αυτός ο αγώνας φωτίζει ακόμη και σήμερα την ιστορία του έθνους μας, καθώς το διαχρονικό μήνυμα του Μακεδονικού Αγώνα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί όποτε οι Έλληνες είναι ενωμένοι μεγαλουργούν», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο