Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη εντάσσει στις δράσεις του τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η εν λόγω δράση συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ (μέλος του και ο δήμος μας) με τον Σύλλογο OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την ΚΕΔΕ.

Η δημιουργία του Τοπικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σκοπεύει να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών από συμβατό δότη για να επιβιώσουν.

Σκοπός η δημιουργία ενός κοινωνικού Δικτύου μεταλαμπαδεύοντας μια σπουδαία ιδέα, η αξία της οποίας είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Το Τοπικό Κέντρο εστιάζει στη σωστή ενημέρωση του κοινού προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών, να αναδείξει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και να την αξιοποιήσει έτσι ώστε το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνεται ζωή.

Αν κάποιος θέλει να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών αρκεί:

  1. Να είναι 18-45 ετών, υγιής
  2. Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό
  3. Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου)

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε Εδώ http://www.oramaelpidas.gr/el/home/ (Link Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»)
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Σχολείου 2α, Τ.Κ. 55236 Πανόραμα
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310331093 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30πμ-13:30μμ)
Email: [email protected]
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο