Οικιακή Κομποστοποίηση

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει το περιβάλλον στη βάση κάθε δημοτικής του πολιτικής. Έχει ενταχθεί στις πρώτες ενεργειακά βιώσιμες κοινότητες της Ελλάδας, αναλαμβάνει σταθερά οικολογικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με σχολεία και εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης και δράσεις αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

Η δημοτική ενότητα Πανοράματος, στη διάρκεια του 2010 υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ένα πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ κύριο Γεώργιο Δαουτόπουλο και τους γεωπόνους του δήμου.

Οι δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα παρακολούθησαν τα ενημερωτικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο και στη συνέχεια παρέλαβαν από έναν κάδο κομποστοποίησης μαζί με χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες εφαρμογής της μεθόδου διαχείρισης ενός σημαντικού μέρους των οικιακών τους απορριμμάτων.

Η κομποστοποίηση επεκτείνεται πλέον και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές ενότητες του ενιαίου δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη. Όσοι πολίτες του δήμου ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δωρεάν κάδο κομποστοποίησης και να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2313301044 δηλώνοντας τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους.

Στη συνέχεια ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ενημερώσει για την ενεργοποίηση του προγράμματος και την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης των εργαστηρίων και της διάθεσης των ειδικών κάδων.

Οι πολίτες του δήμου θα πρέπει να υπογράψουν δήλωση αποδοχής με την παραλαβή του κάδου κομποστοποίησης, τον οποίο οφείλουν να διατηρούν σε καλή κατάσταση. Στις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ύπαρξη ενός μικρού ελεύθερου χώρου γης στον κήπο ή το προκήπιό τους και η διαμονή τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη επενδύει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης των πολιτών του η οποία μετατρέπεται σε καθημερινή πράξη προστασίας του περιβάλλοντος και του τόπου μας.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία

Αναλυτικός Οδηγός Κομποστοποίησης

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο