OPEN CALL 2023

Η ΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη σας προσκαλούν

κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο

Open Call for Artists Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Αμφιθέατρο « Σ. Κουγιουμτζής»

Ζαχαρίας ΤαρπάγκοςAna  Chifu Tarpagkos

Φλάουτα & κρουστά χειρός

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα μοντέρνο καλειδοσκόπιο και ένα κυάλι που κοιτάει στο παρελθόν, στον κοινό πρόγονο μέσα από τα μάτια του σήμερα. Ένας μουσικός στοχασμός και αναστοχασμός ενός ζεύγους ήχων σε ενα ταξίδι συνοδοιπορίας συνάμα και ενός μοναχικού διαλογισμού. Αναγεννησιακά μπαρόκ, μοντέρνα φλάουτα και πεντάλια ήχων loopers και εφέ σε μια παράσταση με πρωταγωνιστές τη μουσική των Machaut,Reich, Kurtag, Bach, Roatru.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αποτελεί ένα σύγχρονο σημείο συνάντησης των τεχνών και της δημιουργίας. Σε αυτόν τον χώρο, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π), μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη, καταφέρνει να γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ των τεχνών και των πολιτών, εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά μας με πολιτιστικές εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη όχι μόνο δεν σταμάτησε να λειτουργεί ως πηγή πολιτισμού, αλλά ανέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο του ως κεντρικού πυλώνα στήριξης για την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα. Η αφοσίωση και η πίστη μας στους καλλιτέχνες, είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι, παραμένει ακλόνητη. Ετησίως, ανοίγουμε τις πύλες μας για νέες καλλιτεχνικές ιδέες και πρωτοβουλίες, παρέχοντας έναν πλούσιο χώρο για δημιουργική έκφραση, εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καπέλιος, η ηθοποιός Εύη Τζώρτζη, η Ελένη Σαβουλλίδη, το πιανιστικό ντούο με τις αδελφές Μόλλιου, το μουσικό σύνολο «οι Λούστροι», αποτελούν μόνο μερικές από τις λαμπρές επιλογές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Η συναυλία που θα παρακολουθήσετε σήμερα είναι μια από τις δύο επιλογές του 2023.

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ζαχαρίας Ταρπάγκος 

Ο Ζαχαρίας είναι μόνιμος φλαουτίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η δραστηριότητα του περιλαμβάνει εμφανίσεις ως σολίστ σε συναυλιακούς χώρους ανά τον κόσμο, όπως το Tchaikovsky Hall στην Μόσχα, το Boston Symphony Hall, το Tokyo Opera City Concert Hall, το Queen Elizabeth Hall, το Seine Musical στο Παρίσι , το Teatro Real στην Μαδρίτη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Συνεργάτης της ορχήστρας Armonia Atenea/ Καμεράτα Ορχήστρα φίλων της Μουσικής, έχει ηχογραφήσει με όργανα εποχής στην Deutsche Grammophone και την Decca Classics και εχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως στο BBC Proms στο Λονδίνο και στο Salzburg Festival στην Αυστρία. Η δραστηριότητα του στη μουσική δωματίου τον έφερε προσκεκλημένο σε διαφορετικά μέρη του κόσμου όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτου στο Αβέιρο της Πορτογαλίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στην Οχρίδα και στην αίθουσα Blue Rose στο Suntory Hall στο Τόκιο. Ο Ζαχαρίας οργανώνει και στηρίζει σταθερές πλατφόρμες μουσικής εκπαίδευσης παιδιών που ζουν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωή τους μέσα από την μουσική διάδραση.

 

Ana Chifu Tarpagkos

Η Ana Chifu έχοντας κερδίσει επτά διεθνείς και εθνικές διακρίσεις και βραβεία, με την συναυλιακή της δραστηριότητα να την φέρνει σε χώρες όπως η Γαλλία, Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ινδία, η Κορέα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, σπούδασε φλάουτο στο Παρίσι στην Ecole Normale με τον Pierre-Yves Artaud, στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας και στο Βουκουρέστι.

Στο κομμάτι της μουσικής δωματίου η Ana έχει μια πλούσια δραστηριότητα σε σύνολα σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη όπως το σύνολο “Τέτττιξ” με το οποίο έχουν εμφανιστεί στην Εναλλακτική Λυρική Σκηνή, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε άλλα μέρη, το “Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων” με το οποίο συνεργάστηκε με μαέστρους όπως ο Pierre Andre Valade και ο Βασίλης Χριστόπουλος, το Profil-Sinfonietta, το Propuls, το Devotio Moderna, το Opus.art, το InterArt και SonoMania.

Το 2012 η Ana έλαβε το διδακτορικό της από το National University of Music in Bucharest, λαμβάνοντας το “summa cum laude” (υψηλότερο) έπαινο, γράφοντας για τη μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα και το ίδιο χρόνο προσκλήθηκε να γίνει μέλος του Arfa (Romanian Association of Women in Art).

Διδάσκει τα τελευταία δύο έτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής και έχει διδάξει φλάουτο στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής. Η Ana δραστηριοποιείται σε φιλανθρωπικούς μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αποτελούνται από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές που πιστεύουν βαθιά ότι η μουσική εκπαίδευση και πράξη μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, προωθώντας τη βελτίωση και αναβάθμιση της ζωής των παιδιών και των νέων σε κοινότητες στον κόσμο που αντιμετωπίζουν κοινωνικές, οικονομικές αντιξοότητες και αποκλεισμούς, μέσα από τη δημιουργία μουσικο-εκπαιδευτικών δομών και την δωρεάν πρόσβαση στην μουσική εκπαίδευση και σε ζωντανές συναυλίες μουσικής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο