Πανέτοιμος ο δήμος για την αντιπυρική περίοδο

Ζητήματα που αφορούν στη λήψη μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πανοράματος.

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε η απόλυτη ετοιμότητα του δήμου και των υπηρεσιών του στο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων ζητήματα που έχουν σχέση με τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου μας και του δασαρχείου όσον αφορά στον καθαρισμό των δρόμων, αλλά και για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Πυροσβεστικής, δήμου και εθελοντικών ομάδων.
Όπως τονίστηκε από την πλευρά των εκπροσώπων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αλλά και των εθελοντικών ομάδων, αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται καθημερινές περιπολίες στο δάσος του Σέιχ Σου, ενώ σε περίπτωση αύξησης του δικτύου επικινδυνότητας στελεχώνεται το παρατηρητήριο που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» και προστίθεται μια δεύτερη υδροφόρα
Πανέτοιμος ο δήμος για την αντιπυρική περίοδο
Επίσης όπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο της εθελοντικής ομάδας του δήμου Χορτιάτη, που ήταν παρών στη σύσκεψη, τα μέλη του βρίσκονται από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου σε γενική επιφυλακή. Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές είναι σε επιφυλακή, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά βρίσκονται και πάλι σε γενική επιφυλακή.
Να σημειωθεί ότι για την αντιπυρική περίοδο η εθελοντική ομάδα που συνεργάζεται με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχει στη διάθεσή της ένα πυροσβεστικό όχημα ΜΑΝ χωρητικότητας 5.000 λίτρων, ένα πυροσβεστικό όχημα FORD Ranger χωρητικότητας 600 λίτρων, ένα πυροσβεστικό όχημα MERCEDES χωρητικότητας 3.500 λίτρων, που είναι εφεδρικό και περιπολεί από τα υψώματα Λαγυνών, Φιλύρου έως και το δάσος Κουρί. Επίσης διαθέτει και δύο τζιπ, που είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μέσα πρόληψης.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, στην οποία προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κεδίκογλου, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Μπαμπαράτσας και Ιωάννης Ντίτσιος, ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ψαλτόπουλος,ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Πάλλας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης πύραρχος Γεώργιος Παυλίδης, ο υποδιοικητής του ΑΤ Πυλαίας Αγγελος Κατσάγγελος, ο εκπρόσωπος του ΑΤ Πανοράματος Κυριάκος Μαυρομιχάλης, ο διοικητής της 656ης ΠΑΠ Γεώργιος Καραμανίδης, ο δασοπόνος Γεώργιος Καρβούνης ωε εκπρόσωπος του δασαρχείου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο