Παρουσίαση “Ηρωίδων που άφησαν εποχή” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος

Με ένα ταξίδι στο χρόνο άνοιξε την εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κυρία Δόμνα Λειβαδοπούλου και υποδέχτηκε μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια, για να παρουσιάσουν ηρωίδες αναγνωρίσιμες από τις σελίδες των βιβλίων. Η Χιονάτη, η Σκάρλετ, η Αριάδνη, η Ούρσουλα, η ωραία Ελένη, η κυρά – Επιστήμη, η Ειρήνη και τόσες ακόμη που θυμηθήκαμε και συγκινηθήκαμε, γελάσαμε, αναρωτηθήκαμε μαζί τους, στο δικό μας ταξίδι το απόγευμα της Δευτέρας 7 Απριλίου με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια “ Ηρωίδες της λογοτεχνίας που άφησαν εποχή”.

Η συντονίστρια της Λέσχης κυρία Μαρία Ψωμά μαζί με μέλη του ΣΑΑΚ που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τις κυρίες Ντ. Κουφάκη, Μ. Ιερισσιώτου, Κ. Δημητριάδου, Κ. Υφαντίδου, Μ. Καρανίκα, Δ. Δούμα, και τον κύριο Ν. Χασάναγα μας χάρισαν μοναδικά αποσπάσματα από τις ζωές των ηρωίδων που μας προβλημάτισαν με τις αξίες τους, το ήθος και το δυναμισμό τους  πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Η δύναμη του χαρακτήρα τους και οι συγκυρίες της ζωής γέννησαν σε όλους τους ακροατές ερωτήματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της δικής τους ζωής. Οι ηρωίδες κόντρα στις εκάστοτε εποχές, στην ηθικολογία και στα “πρέπει” των ανθρώπων, έμειναν σταθερές στη ζωή τους, στην επιλογή της δικής τους ζωής και την υπερσπίστηκαν με την ψυχή τους και την ατομική ηθική τους.

Με την υπόσχεση ότι η επόμενη συνάντηση της Λέσχης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος θα έχει θέμα τη μητέρα και τη συμβολή της στην έμπνευση των λογοτεχνών αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας, η όμορφη εκδήλωση έκλεισε, εμπλουτίζοντας τους ακροατές με χρώματα, συναισθήματα, εικόνες. Το μυθιστόρημα κέρδισε!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Skip to content