ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ για την αντιπυρική περίοδο!

Το πράσινο και η πλούσια βλάστηση είναι στη φύση του Δήμου μας.

Ο καθημερινός φόρτος των δημοτικών υπηρεσιών να διαχειριστούν δημοτικές εκτάσεις για αποψιλώσεις αλσυλλίων, κλαδεύσεις κ.λ.π. είναι τεράστιος με χιλιάδες δημοτικές και κοινόχρηστες εκτάσεις.

Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες και τα ιδιωτικά οικόπεδα που αν δεν καθαριστούν κινδυνεύουν να γίνουν προσάναμμα για πυρκαγιές!

Ο δήμος μας ενημερώνει κάθε χρόνο πάνω από 2000 ιδιοκτήτες με επιστολές για την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους μέχρι τις 30 Απριλίου, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα και κυρώσεις.

Τους καλούμε σε συνεργασία και σε συναίσθηση της ευθύνης τους.

Ο Δήμος, ως ένας από τους πιο πράσινους πανελλαδικά, έχει ήδη να φροντίσει τη διαχείριση μεγάλων εκτάσεων πρασίνου στα διοικητικά του όρια.

Παρακαλούμε κάθε ιδιοκτήτη να φροντίσει για τη βλάστηση στο οικόπεδό του για να μην προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι υπόχρεοι καλούνται, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση σχετικής πρόσκλησης, να προχωρήσουν στον καθαρισμό όπως προβλέπεται (υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών,  κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος, απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών, συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού) διαφορετικά απειλούνται με αυστηρότατα πρόστιμα που ξεκινούν από τα 50 λεπτά/τ.μ. οικοπέδου και φτάνουν μέχρι και φυλάκιση τριών μηνών.

Για κάθε συνεργασία ή συνεννόηση μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου 15195 ή 2313301000 και μέσω e-mail [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Skip to content