Πρόγραμμα για επαγγελματίες που εργάζονται σε υπηρεσίες και φορείς του νομού Θεσσαλονίκης – Πως να αναγνωρίζετε τα θύματα trafficking;

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πέτρινο Πολιτιστικό της Πυλαίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες, με σκοπό την «αναγνώριση θυμάτων trafficking».
Το πρόγραμμα έγινε από το Κέντρο Κοινότητας και το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και σε συνεργασία με τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Α21.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν να εξοπλιστούν οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής με τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ενδείξεις σε πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν με ασφάλεια στον κατάλληλο φορέα για να λάβουν την απαραίτητη προστασία και φροντίδα.
Την συγκεκριμένη εκπαίδευση παρακολούθησαν 43 επαγγελματίες που εργάζονται σε υπηρεσίες και φορείς του νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, στο Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Δημοτική Αστυνομία και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Παράλληλα παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης και Νέας Προποντίδας, καθώς επίσης από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΚΕΘΙ), το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δήμων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών. Τέλος συμμετείχαν και εργαζόμενοι από Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως η ΜΕΤΑδραση, η Praksis, οι Γιατροί του Κόσμου και το Κέντρο Κοινωνικής Δράσεις και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ).
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Επίσης ο «Α21» είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε 19 τοποθεσίες σε 14 χώρες του κόσμου με σκοπό την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης: την ενημέρωση, την ταυτοποίηση και την αποκατάσταση των ανθρώπων.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο