Προστασία Aδέσποτων

Σεβασμός και αγάπη για τους αδέσποτους φίλους μας!

«Σεβασμός και αγάπη για τα ζώα» είναι το σύνθημα της εκστρατείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που έχει ως στόχο την προστασία των αδέσποτων. Το πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια σκοπεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων και παράλληλα να προστατεύσει τους πολίτες από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Βέβαια ο αγώνας και η προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων δεν είναι για το δήμο μας κάτι καινούργιο, καθώς και στο παρελθόν με ευθύνη των δημοτικών αρχών των τριών παλιών δήμων υπεύθυνοι φρόντιζαν όλα τα αδέσποτα που συγκεντρώνονταν. Στη συνέχεια τα στείρωναν, τα αποπαρασίτωναν και τα εμβολίαζαν, ενώ γινόταν και φιλοξενία σε ειδικό χώρο.

Παράλληλα ο δήμος μας συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τους δημότες μας.

Ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση δημοσιεύει φωτογραφίες αδέσποτων, που φιλοξενούνται αυτή την εποχή σε δημοτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν κουταβάκια αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά – καλοί φύλακες έτοιμα να φυλάξουν τον χώρο όσων τα αγαπήσουν, τα φροντίσουν και τα υιοθετήσουν! Να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίπτωση, στα κουταβάκια, υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο, γεγονός που κανείς δεν θέλει. Φιλόζωοι και μη.

Όπως τονίζει και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η προστασία των αδέσποτων είναι πάνω απ’ όλα δείγμα πολιτισμού κι εμείς στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχουμε αποδείξει όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις ότι είμαστε πολιτισμένοι, φιλάνθρωποι και φιλόζωοι. Ας κάνουμε και τώρα το ίδιο… Ας δώσουμε στέγη και αγάπη και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα το αναγνωρίσουν και θα ανταποδώσουν…”

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι θέλουν να υιοθετήσουν τα “ορφανά” που θα δουν στις σχετικές φωτογραφίες μπορούν να επικοινωνήσουν με:
Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος
Χρύσα Γαρυφάλλου, τηλ. 2313302660
Μαρία Σιμητοπούλου, τηλ. 6974957291
Ιζαμπέλλα Μποτονάκη, τηλ. 6977951694

Ακολουθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Πάρκου Σκύλων, όπως εγκρίθηκε με την 173/14-6-2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο