Σεμινάριο για τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας έγινε στο Πανόραμα σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε με επιτυχία στο δημαρχείο Πανοράματος.
Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» με τη συμμετοχή υπαλλήλων του δήμου και των Νομικών Προσώπων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από εθνικούς πόρους.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση των γνώσεων των ανθρώπων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε ό,τι αφορά στη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας, αλλά και η ενδυνάμωσή τους για την όσο γίνεται καλύτερη παροχή υπηρεσιών και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ανθρώπων με Αναπηρία.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αρχή του Disability mainstreaming, η ενσωμάτωση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνίες, το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την αναπηρία και η διεθνής σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, οι υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο στόχος για μια κοινωνία ανοιχτή σε όλους και χωρίς φραγμούς και εμπόδια για τα Άτομα με Αναπηρία.
Οι εισηγήσεις από τη μεριά των ομιλητών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, ενώ από τον διάλογο που επακολούθησαν εξήχθησαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
H Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ελένη Γιαννούδη αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για το σημαντικό έργο που επιτελούν στον τομέα των Ατόμων Αναπηρία τόνισε ότι «ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη έχει αναλάβει δράση ώστε να προωθήσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Με συνέπεια και σαφή στόχευση έχουμε θέσει τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των πολιτών με αναπηρία και τις οικογένειές τους και έχουμε συμπεριλάβει τη διάσταση της αναπηρίας στον σχεδιασμό των πολιτικών μας. Η στήριξη στα Άτομα με Αναπηρία είναι πράξη αλληλεγγύης», σημείωσε η κ. Γιαννούδη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο