Το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Προτεραιότητά μας αποτελεί το ζήτημα της σχολικής στέγης και των υποδομών της, κάποιες από τις οποίες «κληρονομήσαμε» χωρίς καμία αντίστοιχη μέριμνα για την χρηματοδότησή τους από την πολιτεία, όπως είναι η υπόθεση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των γονέων και των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας γι’ αυτό και σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου μαζί τους συμφωνήθηκε  ότι τα παιδιά δεν μπορεί να παραμένουν σε ένα κτίριο ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Από μέρους του Δήμου υπάρχει η δέσμευση ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί κανένας, ότι όλα θα κινηθούν με απόλυτη νομιμότητα και σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Στο δημοτικό μας συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα θα διαβιβάσουμε, όπως έγκαιρα είχαμε προαναγγείλει, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Νόμο το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του σχολείου λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας ζητώντας  παράλληλα από την αρμόδια υφυπουργό κ. Ζ. Μακρή να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ασφαλούς φοίτησής τους.

Η πολιτεία  να αναλάβει τις ευθύνες της

Το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας είναι σχολείο υπερτοπικό, δηλαδή δεν αφορά μόνο τον Δήμο μας.

Φιλοξενεί παιδιά από όλη τη Θεσσαλονίκη και η φροντίδα για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων είναι και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας.

Όταν οι υπηρεσίες πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έκριναν το 2022 ακατάλληλο το κτίριο που μίσθωσε η πρώην Νομαρχία και όχι ο δήμος μας, όφειλε η Πολιτεία να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την ομαλή συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο δήμος μας δρομολόγησε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και αναζητήσαμε νέα μίσθωση μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα σε 3 διαδοχικούς διαγωνισμούς που ολοκληρώθηκαν άγονοι.

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη φιλοξενεί 23 υπερτοπικά σχολεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σχολεία ΑΜΕΑ, που υποδέχονται το σύνολο σχεδόν των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Όλα τα χρόνια φροντίζουμε για τη συντήρηση των κτιρίων, την καταβολή των μισθωμάτων και την κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων,  δίχως ανάλογη οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία που έστω και με καθυστέρηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πιστεύουμε ότι κανείς δεν θέλει παιδιά να πηγαίνουν σε ένα σχολείο το οποίο όλοι συμφωνούμε ότι είναι ακατάλληλο. Όπως κανείς μας δεν θέλει να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα για το εκπαιδευτικό τους αύριο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ως τέτοιο προϋποθέτει σεβασμό, συνεννόηση και συνεργασία δίχως λαϊκισμούς και σκοπιμότητες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο