Το Λύκειο Χορτιάτη μας ταξίδεψε στην Κύπρο μας! Διαδρομές ιστορίας με περηφάνια και συγκίνηση.

Τα είχε όλα η εκδήλωση «Μιλάμε για την Κύπρο: Ιστορία, Τραγούδι, Χορός», που παρουσίασε το ΓΕΛ Χορτιάτη σε συνεργασία με τον δήμο μας και την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο δημαρχείο Πανοράματος.

Η μακραίωνη διαδρομή της Μεγαλονήσου στον χρόνο που ζωντάνεψε μέσα από τις αφηγήσεις της φιλολόγου Βίκης Λαζαρίδου, αλλά και τα ιστορικά ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες από τα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία της μας έκαναν όλους να δακρύσουμε. Ενθουσιαστήκαμε και τραγουδήσαμε μαζί με τη χορωδία των μαθητών αλησμόνητα τραγούδια όπως το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» κ.ά. αλλά και χορέψαμε μαζί με τα χορευτικά μας τους παραδοσιακούς χορούς της Κύπρου μας.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή, ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, η ανεξάρτητη Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού & Τουρισμού Σοφοκλής Κάλτσιος και Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Ευαγγελία Σακαλή, η πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ Παρασκευή Λιόλιου και η δημοτική σύμβουλος Άρτεμις Αγαθοκλέους.

Πολλά Μπράβο στο ΓΕΛ Χορτιάτη και στην Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας για την αξέχαστη εκδήλωση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Skip to content