Ξήλωμα Πινακίδων

  

Mε μπροστάρη το δήμαρχο το ξήλωμα των πινακίδων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Πάνω από 600 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ξήλωσε από τους κεντρικούς δρόμους ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε μόλις 6 μήνες, ύστερα από εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Η επιχείρηση «καθαρός δήμος» βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, καθώς άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με συνεργεία, απομακρύνουν τις πινακίδες που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία του δήμου. Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν πολλές παράνομες πινακίδες κατά μήκος του δρόμου που συνδέει την Πυλαία με το Πανόραμα, στον περιφερειακό δρόμο, καθώς και στις οδούς Κέννεντι, Μαρίνου Αντύπα, Γρηγόρη Λαμπράκη και 17 Νοέμβρη, στην έξοδο του Φωκά, αλλά και αλλού.

Το ξήλωμα των πινακίδων συνεχίζεται, ενώ τις επόμενες ημέρες μπροστάρης στην προσπάθεια αναμένεται να μπει ο ίδιος ο κ. Καϊτεζίδης, δίνοντας το παρών στην επιχείρηση «καθαρός δήμος». Στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είναι να απομακρυνθούν όλες οι παρανομίες, πολλές από τις οποίες γίνονται αιτίες τροχαίων οδικών ατυχημάτων, αλλά και να μπει τάξη στους κεντρικούς δρόμους του δήμου. Τα έξοδα από το ξήλωμα όλων των παράνομων πινακίδων καταλογίζονται στους ίδιους τους ιδιοκτήτες, αλλά και στις διαφημιστικές εταιρίες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το δήμο. Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε παρανομίες που προσβάλουν την αισθητική της πόλης, αλλά και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η νομιμότητα, η αισθητική της πόλης και η ασφάλεια των δημοτών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα. Και θα είμαστε αμείλικτοι σε αυτούς τους λίγους, που με τις πράξεις τους προσβάλουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης.

Να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες του δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος και του αστικού τοπίου είναι συνεχείς. Πριν από μερικές εβδομάδες ύστερα από σχετική καταγγελία της Δημοτικής Αστυνομίας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω οδηγός φορτηγού που εναπόθετε παράνομα 17 τόνους μπαζών σε απερίφρακτο οικόπεδο της Πυλαίας. Επίσης ο δήμος συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας της Πυλαίας, ενώ κατεδάφισε περίπου 140 παραπήγματα σε δύο οικισμούς αθίγγανων στην παραλία της Πυλαίας, που αποτελούσαν σημαντική εστία μόλυνσης και υποβάθμισης της περιοχής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Skip to content