Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ξεκίνησε τη λειτουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονία με αρ. 6884/10-10-2016 με θέμα «Ένταξη της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με Κωδικό ΟΠΣ 5001482 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και επιλέξιμο προϋπολογισμό ένταξης 107.640,00€. Ο προϋπολογισμός της πράξης έχει τροποποιηθεί με την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με αρ.2278/27-04-2020 και ανέρχεται στο ποσό των 218.140,00€. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο κτίριο που στεγάζει το Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας, στον 1ο όροφο. επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 1, ΤΚ 55535 Πυλαία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έχει καταφέρει να στηρίξει έως σήμερα περίπου 400 νοικοκυριά, τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 1000 άτομα, διανέμοντας σταθερά και με συνέπεια σε μηνιαία βάση χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο συσκευασμένα, νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως επίσης είδη καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας. Σήμερα, εξυπηρετούνται από την Δομή καλύπτοντας μέρος των επισιτιστικών τους αναγκών 220 νοικοκυριά.

Στόχος του είναι η υποστήριξη οικογενειών ή μονοπρόσωπων νοικοκυριών που προέρχονται από νοικοκυριά με χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα. Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιδιώκεται η κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών σε σίτιση και ένδυση, καθώς και η ενδυνάμωση και η κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο  είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd–dvd για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης αλλά και  αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από επιχειρήσεις, προμηθευτές, συλλόγους, φορείς, σχολεία και από συνεισφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών που επιθυμούν να συμβάλλουν προσφέροντας εμπράκτως τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα καλύπτει την προμήθεια προϊόντων από ίδιους πόρους.

Η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι πολύτιμη και καθοριστική για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας δομής.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παραμένουν ανοικτές για τους ενδιαφερόμενους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση για την ένταξή σας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Αγίου Χριστοφόρου 1, ΤΚ 55535 Πυλαία
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310909216 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 π.μ-16:00 μ.μ)
Email: [email protected]

Οι χορηγοί του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είναι:

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης
Μετάβαση στο περιεχόμενο